Dubai - Safari in desert

Oras al superlativelor, Dubai, fascineaza si impresioneaza, surprinde prin opulenta si inovare si este cu siguranta unul din locurile cele mai extravagante de pe Pamant. Cel putin asta este impresia cu care m-am intors dintr-o calatorie de informare din Dubai. 

Atractiile pe care Dubaiul le ofera turistilor generosi sunt nenumarate si arhicunoscute – de la insule artificiale, foarte mult lux, cumparaturi fara taxe (dar, atentie, totusi scumpe), curse de camile, viata de noapte, safari in desert, soare si plaje. Ce mi-a placut foarte mult a fost experienta safari in desert, experienta pe care as vrea sa o recomand si sa o impartasesc mai jos. Organizat de partenerii locali, safariul a inceput in jurul orei 15, cand jeep-urile au venit sa ne ia de la hotel. Transferul pana in desert a durat cam 40 de minute. 

Inainte de a intra in zona de desert, masinile au oprit la International Desert Reservation Camp pentru a dezumfla rotile pt o aderenta mai buna pe nisip. Cu jeep-ul pe dune este o adevarata aventura. Recomand sa nu mancati inainte, chiar daca, in mod normal, nu aveti probleme. Prima oprire a fost pentru a vedea un show/dresura de soimi si foto stop. Apoi aventura pe dune a cotinuat cam 30 de minute pana la ora apusului (18:00). 

Am facut o oprire pt a admira apusul si pt a face fotografii. Ne-am indreptat apoi spre tabara unde am luat cina. Aici, am avut la dispozitie o gama variata de activitati: plimbare cu camila, foto cu soimul sau in imbracaminte traditionala, tatuaje cu henna, sand art, narghilea. Am putut admira si un spectacol de dans din buric. Cina a fost de tip bufet cu diverse sortimente de mancare: hummus, tabouleh, orez, pui, miel, shaorma, desert, apa, sucuri, bere si vin. Este o experienta care merita incercata.