Impresii Cancun - Septembrie

Mi-am dorit un circuit in peninsula Yucatan din Mexic, fiind dornica sa vad si sa cunosc tot ce era caracteristic acestui colt indepartat de lume. Dar circuitul s-a transformat intr-un sejur la Cancun, care s-a dovedit a fi pana la sfarsit una dintre cele mai frumoase vacante, asa cum spuneam la inceput, combinatia perfecta intre aventura si relaxare. In primul rand, locatia oferita de Eturia mi-a intrecut asteptarile, Omni Cancun Hotel & Villas fiind hotelul in care m-am simtit foarte bine, un hotel de 4*, dar care in realitate bate de departe hoteluri de 5* de pe litoralul turcesc. 

Am fost intampinata cu multa caldura de personalul hotelului care, pe tot parcursul sederii, a facut totul ca sa ma simt minunat. Dar partea cea mai buna a fost faptul ca, la recomandarea Eturiei, in cele 9 zile de cazare, am facut 5 excursii minunate, cu pauze de relaxare in resort. Am vizitat locuri deosebite, adevarate minuni ale naturii sau ale civilizatiei Maya, cum ar fi celebra cenota Ik Kil sau uriasul sit arheologic pre-columbian de la Chichen Itza.

In apropierea hotelului, la Interactive Aquarium Cancun, am interactionat cu delfinii, un vis devenit realitate al copiilor si al adultilor. Isla Mujeres, insula din apropierea Cancunului, nu trebuia ratata; aici faci cunostinta mai bine cu Marea Caraibilor, cu nisipul alb si fin care nu se lipeste de picioare si apa limpede, calda si de culoarea turcoazelor aduse la mal de valuri. Ultimele atractii vizitate au fost Rezervatia Naturala Xel Ha si Parcul Xcaret, in care sunt foarte multe atractii, plaja, snorkeling, inot in rauri subterane, plimbare pe fundul marii - Sea Trek (o experienta noua si minunata). 

Poti admira animale si pasari specifice, chiar si pasarea quetzal, pe cale de disparitie, care trona intr-o voliera imensa, pelicani care te ciupeau cu ciocul lor lung cand te apropiai mai mult de ei, si pasarile gratioase flamingo cu penajul lor roz. Vizita la Xcaret s-a incheiat cu un grandios spectacol nocturn in care au prezentat toata istoria culturii mexicane. 

Recomandarea Eturiei de a inlocui circuitul cu un sejur in care sa fac mai multa excursii optionale m-a inspirat si am avut o vacanta reusita, una dintre cele mai frumoase!