Impresii Dubai & Maldive - Februarie

Calatoria noastra a fost una foarte reusita, datorita in primul rand combinatiei de destinatii: una foarte activa (Dubai) cu activitati diverse si suficiente, si una de relaxare (Maldive). Clima a fost in aceasta perioada perfecta pentru ambele destinatii (Dubai 20-23 grade, Maldive 30-31 grade). Hotelul din Dubai, ShangriLa situat pe artera principala si foarte aproape de Dubai Mall - Burj Kalifa ne-a permis sa exploram cu usurinta zona, avand in vedere ca sunt multe obiective acolo. 

Safari in desert l-am experimentat tot prin intermediul hotelului cu agentia Arabian Nights si a fost o experienta execelenta din toate punctele de vedere. 

Experienta din Maldive a inceput cu un transfer de la aeroport catre hotel execelent, fara nimic de reprosat, in conditii foarte bune si foarte rapid. Hotelul ales in Maldive (Sun Aqua Vilu Reef) ne-a oferit conditii foarte bune de cazare, curatenie intretinuta foarte bine, de doua ori pe zi, servicii de masaj (15 min) si excursii incluse, pe insula de localnici sau de observare a delfinilor la apus, ceea ce e o experienta extraordinar de frumoasa. In plus, echipament de scuba diving, snorkeling, caiac sau pescuit. 

Mesele destul de bune, de variate dar cu foarte putin peste pentru gusturile si asteptarile noastre. Atolul este destul de mic, nu sunt decat 2 restaurante (unul cu bufet, altul a la carte), o singura piscina mai mare. Apa cu foarte multi corali aproape de tarm, plaja ingrijita bine, mai ales ca seara marea aducea multe gunoaie de plastic pe care insa se ocupa cineva mereu sa le stranga. Ceva inedit si spectaculos era "spectacolul" de hranire al pisicilor de mare din fiecare seara. Anul trecut am fost in Maldive la Kandima care ni s-a parut net superior cam din toate punctele de vedere (oferta de mese - 5 restaurante, calitatea si diversitatea meselor, amenajarea mai moderna, apa si plaja mai placute, etc.), dar si Sun Aqua este dragut per total.