Impresii Mauritius - revelion 2022

Ne-am intors cu bine din Mauritius, cu acea "binecuvantata" cursa charter care ne-a usurat mult calatoria, destul de indelungata. A fost o vacanta minunata, pentru care va multumim, caci insulele din Oceanul Indian sunt destinatii superbe de vacanta. 

Va voi povesti cate ceva despre resortul in care am fost cazati, Ravenala Attitude, in care am fost practic singurii romani sositi pentru servicii turistice. Nu a fost o locatie de lux, dar conceptul lui de constructie ne-a placut: sistem pavilionar, cu casute construite in stil colonial si raspandite printr-o padure de cocotieri, cu o plaja proprie si un rau invecinat disponibil si pentru activitati nautice (multe dintre ele incluse in pretul sejurului). 

Mesele au fost bine pregatite, am avut si optiunea de a ne rezerva masa de seara la restaurante cu specific asiatic, creol, indian, mediteranean sau italian. De altfel, mancarea ne-a placut foarte mult in aceasta insula in care se contopesc elemente creole, frantuzesti si indiene. 

Am fost cazati foarte bine, camerele erau spatioase, chiar in cladirea vecina pavilionului central. Camera noastra cuprindea hol, camera de zi, camera de baie, dormitor si o terasa generoasa, cu geamuri mari si luminoase si vedere la piscine si cocotieri. Copiii nostri au fost cazati in camera vecina, si puteam comunica printr-o usa dubla direct cu ei (bonus!). 

Am fost foarte placuti impresionati de calitatea serviciilor din resort, incepand de la receptie si pana la mese. Am ajuns pe la ora 9 in resort, am fost preluati de la receptie de o persoana care ne-a dus sa facem un test rapid Covid, apoi am mers la masa, am luat micul dejun si apoi ne-au cazat imediat. Am fost condusi la camera de receptionera care ne-a explicat cum functioneaza toate in camera, ce program de mese avem, ce posibilitati de distractie ofera resortul si am primit si o agenda din partea lor pentru fiecare camera. La ora 10 eram pe plaja si mancati, si cazati! Nu am facut niciun depozit in bani la receptie, iar in seara dinaintea plecarii am primit la camera o factura cu toate cheltuielile pe care le aveam de achitat la plecare. Servicii bune si multa solicitudine din partea personalului, indiferent daca ofereai bacsis sau nu. 

In concluzie, ne-a placut mult Mauritius, o sa mai mergem, caci mai sunt locuri de explorat. 

Inca o data multumim Eturiei pentru initiativa de a organiza charter in Mauritius si pentru aceasta vacanta minunata!