Impresii Mexic - octombrie 2021

A fost o experienta extraordinara pe care noi o pretuim in continuare nespus. Multumim, Eturia si Razvan, pentru posibilitatea de a vedea o tara de a carei faima ne era intr-un fel teama si ca ne-ati aratat, intr-un mod sigur, confortabil si profesionist, ca are multe parti vesele, frumoase, colorate si primitoare.

A vost un voiaj superb, in urma caruia am ramas cu o senzatie foarte placuta despre cele doua saptamani in care am trait, pe rand, entuziasm, dorinta si bucuria de a descoperi locuri, oameni si culturi complet noi, neliniste pozitiva (un fel de adrenalina care te face sa spui "nu conteaza care sunt problemele, le vom da noi de cap, uite ce frumos e oricum!"), incredere, relaxare, oboseala care parca zice "a meritat tot efortul". Am fost ca intr-un carusel de emotii, ne-am amintit ce buna e mancarea de mic-dejun de acasa, dar si ce faine sunt sosurile mexicane la mama lor, am descoperit feluri nebanuite de a gati fasolea si porumbul, am innotat intr-un rau subteran, am conversat cu ghizii locali, am vazut arta (tablouri, sculpturi, mobilier exceptional, piese de ceramica si portelan unicat) in galerii superbe presarate pe cochetele stradute din San Miguel de Allende precum farmaciile in Bucuresti, am vorbit cu pictori, bijutieri, sculptori locali pe neasteptate, am fost la restaurant cu grupul si am mers pe mana chelnerilor locali, iar mai presus de tot, nu ne-am facut nici un moment griji nici pentru program, nici pentru siguranta noastra.

Jos palaria pentru toata organizarea dinaintea excursiei: am primit raspunsuri punctuale, rapide si relevante la toate intrebarile pe care le-am avut. Am simtit realmente ca, dincolo de fiecare mesaj pe care il trimit sau il primesc, este o persoana, iar comunicarea mi s-a parut foarte cursiva, usoara, fara formule pretentioase sau rigida.

Ne-au placut mult autocarele (confortabile si sigure), soferii de autocar (va spune o persoana cu rau de masina) si ghizii locali. Ne-a placut seriozitatea Silviei, prietenia si deschiderea lui Tlilal si, in special, modul in care Razvan a colaborat cu ambele. As mai merge oricand, fara nici o ezitare.

Circuitul a fost unul cuprinzator, variat, care desi ne-a tinut in priza zi de zi, ne-a oferit recompense pe masura. Ne-au placut toate opririle din program, toate orasele vizitate, toate tururile ghidate si nu am schimba nimic. Ne-a placut varietatea, diferentele dintre regiuni, explicatiile ghizilor, istoria si cultura. Ne-a placut de Razvan care a suprins in vorbe si fotografii pe care ni le-a trimis si noua, veselia oamenilor, casele colorate, strazile animate, chiar si mormintele multicolore si impodobite cu flori; un fel de imbold discret sa vedem frumusetea acelor locuri. :)