Impresii Sri Lanka - aprilie 2022

Evident, o experienta interesanta si Sri Lanka. 

In primul rand, faptul ca inainte cu o saptamana de plecarea in Sri Lanka am fost informati de catre Eturia ca zborul prevazut initial a fost anulat. Cei de la Eturia au propus un alt orar de zbor (de fapt o decalare de 1 zi), ceea ce a fost ok, am zburat cu Qatar Airways in loc de Gulivair (cu escala scurta la Doha). Am colaborat excelent cu cei de Eturia pentru a gestiona aceasta schimbare (programul initial al excursiei a fost adaptat usor dar mentinand aceleasi obiective). 

In Sri Lanka a fost preluati de la aeroport de catre un reprezentant al agentiei locale, acest reprezentant fiind de fapt si ghidul nostru pe parcursul excursiei. Am interactionat excelent cu acesta si totul a decurs foarte ok. Trebuie tinut cont ca, indiferent de sezon, puteti sa aveti parte de zile sau perioade ploioase (caz in care chiar nu puteti vizita ceva, dar cu ajutorul si flexibilitatea ghidului se poate adapta programul). 

Un alt aspect important, cel putin pentru aceasta excursie: ar sugera sa fie inclusa (si asta in prima zi) vizitarea capitalei Colombo (va faceti si o idee asupra preturilor pentru suveniruri cand vizitati diverse magazine de obiecte de lemn, de bijuterii, de ceai si mirodenii, de textile; aveti un reper cel putin, altfel cei de acolo pot cere si de 10 ori peste pretul real si trebuie sa fiti pregatiti ca sa puteti negocia). Si nu uitati de tips: este o cultura in Sri Lanka, ne-a instruit ghidul nostru cat, cui si cand sa dam. E vorba de sume mici dar pentru ei este important; de exemplu 200 rupii (350 rupii=1 euro) pentru cel care va ajuta cu bagajele la hotel, 1000-1500 pentru soferul de la safari...