Miami, The Magic City

In spirit de gluma, ghidul pe care l-am avut in turul de oras din Miami ne-a spus ca acest oras este despre bikini, Martini si Lamborghini… Dupa aproape doua zile petrecute in Miami as vrea sa-l completez: este despre mult mai mult decat atat. 

Renumele pe care Miami si l-a castigat se datoreaza celebrelor plaje strabatute de bulevarde impresionante, arhitecturii art deco, culturii latino si atmosferei extravagante care atrage turisti in cautare de experiente variate, relaxare si distractie. 

Desi am stat doar o zi si jumatate in Miami inainte de imbarcarea pe vasul de croaziera, am reusit sa vizitez cele mai importante atractii turistice in cadrul unui “combo tour” cu plecare din Lincoln Road, un tur de oras organizat cu un autocar descoperit plus barca. Recomand acest tur clientilor care viziteaza pentru prima data Miami si vor sa isi formeze o imagine generala despre atractiile acestui oras.        

Ocean Drive m-a impresionat prin stilul arhitectural art deco si cladirile pastelate. Zona este foarte animata atat ziua cat si seara. Ziua, turistii strabat bulevardul in cautarea celui mai potrivit restaurant sa se relaxeze iar seara in cautarea celui mai bun club pentru distractie. Toata aceasta forfota, fie diurna sau nocturna, este separata de randurile de palmieri de celebra South Beach. Aceasta plaja, desi usor mai aglomerata si mai turistica decat plajele din zona Mid Beach sau North Beach, este o locatie emblematica pentru Miami Beach. Dimineata, zeci de localnici si turisti isi fac portia de miscare pe cararile pavate ce marginesc plaja, iar seara petrec pana la epuizare. Frumusetea naturala impresioneaza, atmosfera incanta si vremea frumoasa rasfata. 

Downtown Miami este compus din doua zone: Brickel Financial District, al doilea hub financiar dupa cel din New York, si Historic District, zona istorica. Sediile marilor companii sau banci, hoteluri de lux si baruri rooftop sunt concentrate in aceasta zona, unde poti admira multitudinea de zgarie nori. 

Cartierul cel mai verde din oras, Coconut Grove, ascunde vilele (in diverse stiluri arhitecturale) unor persoane publice. Se poate vizita aici Viscaya Museum & Gardens, o proprietate in stil mediteranean, ridicata la inceputul secolului XX. 

In Little Havana poti sa iti faci o idee despre cultura cubaneza, trabucuri cubaneze, mancare, cafea, arta si, bineinteles, salsa. Nu rata Calle Ocho si Domino Park, locul unde varstnicii joaca domino de dimineata pana seara.

Bayside Marketplace este o zona turistica, o zona comerciala cu multe magazine, restaurante, baruri, magazine cu suveniruri. Miami Riverwalk este zona de marina, zona portuara de unde am si pornit in plimbarea cu barca prin Biscayne Bay. Am admirat de la distanta proprietatile unor persoane cunoscute situate pe Palm Island, Hibiscus Island, Star Island, Venetian Fisher.

Daca ar fi sa spun eu despre ce este Miami, as spune extravaganta, arhitectura art deco, plaja superba si distractie.