Zbor
Zbor
Incluse
Vacante
Tip vacanta
Circuit privat
Circuit
Asigurare
Asigurare
Collonade
23 zile

Durata vacanta

1 tari

Vizitate

21 locatii

Explorate

6 mese

17 mic dejun, 2 All inclusive, 1 Pranz, 1 Pranz Uxmal, 1 Pranz Chichen Itza, 1 Pranz Taxco

Incepand de la:

6.290 € / pers.
Vezi tarife
Ziua 1 Bucuresti - Paris - Ciudad De Mexico
 • Zbor AIR FRANCE Bucuresti - Paris

  Durata: 2h50m

  Plecare Bucuresti - , ora 06:10 ⟶ Sosire Paris - , ora 08:20

  Inclus: taxa de aeroport, bagaj de cala

 • Zbor AIR FRANCE Paris - Ciudad de Mexico

  Durata: 11h55m

  Plecare Paris - , ora 11:10 ⟶ Sosire Ciudad de Mexico - , ora 16:05

  Inclus: taxa de aeroport, bagaj de cala

 • Transfer privat aeroport - hotel Ciudad de Mexico

  La sosirea pe aeroport vei fi preluat de o masina privata si transferat la hotel.

 • Hampton Inn & Suites by Hilton, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 2 Ciudad De Mexico
 • Tur privat de oras Ciudad de Mexico

  Turul panoramic al orasului incepe in piata principala unde vei vizita cateva palate coloniale printre care Palatul National, unde vei putea admira picturile lui Diega Rivera care pun in valoare istoria si cultura Mexicului. Vei continua apoi spre Catedrala Metropolitana, prima catedrala din noua Spanie, care initial a fost construita sub comanda lui Cortes, mai tarziu fiind demolata si inlocuita cu prezenta biserica, finalizata in 1813. Turul continua apoi pe Paseo de la Reforma, care face legatura intre parc si Avenida Juarez. Mai demult flancata de imobile elegante si copaci, Paseo de la Reforma este astazi decorata cu sculpturi marete, in timp ce busturi ale eroilor Mexicului stau aliniate pe ambele parti ale strazii.

 • Vizita Muzeul de Antropologie

  Muzeul National de Antropologie, cel mai mare si mai vizitat muzeu din Mexic, adaposteste artefacte arheologice si antropologice datand din perioada civilizatiei precolumbiene.

 • Hampton Inn & Suites by Hilton, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 3 Ciudad De Mexico - Teotihuacan - Ciudad De Mexico
 • Transfer privat Ciudad de Mexico - Teotihuacan - Ciudad de Mexico

  Vei fi transferat catre Teotihuacan, iar la finalul vizitei, vei reveni in Ciudad de Mexico.

 • Vizita complexul arheologic Teotihuacan

  Fondat inainte de aparitia crestinismului, situl arheologic Teotihuacan a gazduit candva pana la 125.000 de oameni si acoperea peste 20 km². Zona de edificii monumentale se intinde pe Calle de los Muertos, Strada Mortilor, o insiruire de piatete unite prin randuri de trepte, marginita de cladiri joase si ample, menite sa intensifice impactul vizual al piramidelor Soarelui si Lunii, principalele edificii religioase. Intr-un capat al strazii se afla Ciudadela (Citadela), centrul administrativ al Teotihuacanului. Cel mai remarcabil monument din cadrul complexului, imensa Piramida a Soarelui, are in mijloc o grota in forma de trifoi ce reprezinta centrul sacru din Teotihuacan, iar urcarea pe piramida ofera posibilitatea unei vederi panoramice asupra intregului sit.

 • Vizita Basilica de Guadalupe

  Situata pe colina Tepeyac din nordul orasului Ciudad de Mexico, Basilica de Guadalupe (Basílica de Nuestra Senora de Guadalupe) a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO in 1987 si este un cunoscut loc de pelerinaj, vizitat anual de milioane de credinciosi. Potrivit legendei, aici, pe dealul Tepeyac, Fecioara Maria s-a aratat unui calugar crestin numit Juan Diego Cuauhtlatoatzin in 1531. Preotul local nu l-a crezut, astfel ca Juan Diego s-a intors pe deal si o imagine a Fecioarei Maria a fost imprimata in mod miraculos pe mantia acestuia. Zona numita La Villa de Guadelupe adaposteste doua biserici: cea veche, terminata in 1709, construita in stil clasic (sfintita de Papa Pius al X-lea in 1904) si biserica terminata in 1974, avand o forma circulara, constructie impunatoare ce poate adaposti 10.000 de credinciosi.

 • Hampton Inn & Suites by Hilton, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 4 Ciudad De Mexico - Taxco - Cuernavaca - Ciudad De Mexico
 • Transfer privat Ciudad de Mexico -Taxco - Cuernavaca - Ciudad de Mexico

  Vei vizita frumosul oras colonial Taxco, situat la 160 de km sud-vest de Ciudad de Mexico.

 • Tur privat de oras Taxco

  Vei vizita frumosul oras colonial Taxco. Vei explora orasul pe jos si vei vizita Biserica Santa Prisca, tezaur arhitectonic construit in stil baroc.

 • Pranz Taxco

  Vei servi pranzul la un restaurant local.

 • Vizita Muzeu Robert Brady

  In Cuernavaca vei vizita Muzeul Robert Brady, infiintat de artistul si colectionarul american care a trait in orasul mexican timp de 24 de ani. Printre colectiile adunate de acesta se gasesc si opere ale faimosilor artisti mexicani, inclusiv ale Fridei Khalo.

 • Hampton Inn & Suites by Hilton, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 5 Ciudad De Mexico - Morelia - Patzcuaro
 • Transfer privat Ciudad de Mexico - Morelia - Patzcuaro

  Vei fi transferat catre Patzcuaro, trecand prin Morelia. Odata capitala indienilor Purepecha, Patzcuaro este un oras frumos, cu o piata centrala cocheta. Situat pe malul sud-estic al Lacului, Patzcuaro este renumit pentru pescuitul de morun.

 • Tur privat de oras Morelia

  Situat la o altitudine de 1921 m, orasul Morelia impresioneaza prin multitudinea cladirilor coloniale. De altfel, centrul istoric al orasului, care gazduieste peste 1000 de cladiri coloniale, este inclus in patrimoniul UNESCO. Vei face un tur panoramic al orasului, in care vei vedea principalele atractii printre care Catedrala Sfantul Francisc, construita in 1531 in stil baroc, manastirile San Augustin si La Compania de Jesus, Colegiul Santa Rosa Maria si La Casa de las Artisanes.

 • Mision Patzcuaro, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 6 Patzcuaro - Guadalajara
 • Tur privat de oras Patzcuaro

  Centrul religios al indigenilor Tarascan, Patzcuaro este un oras colonial pitoresc situat pe malul lacului cu acelasi nume. Aici vei vizita Basilica de Nuestra Senora de la Salud, proiectata de Episcopul Vasco de Quiroga, Muzeul de Etnografie, Templo del Sagrario, remarcabil pentru arhitectura sa baroca, manastirea dominicana Casa de los Once patios si elganta Piata Vasco de Quiroga.

 • Pranz

  Pranzul va fi servit la un restaurant local.

 • Transfer privat Patzcuaro - Guadalajara

  Vei calatori din Patzcuaro catre orasul Guadalajara, capitala statului Jalisco.

 • De Mendoza, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 7 Guadalajara
 • Zi libera

  Vei avea aceasta zi libera pentru a explora Guadalajara si imprejurimile acesteia. In centrul istoric se afla Catedrala Guadalajara, Palatul Guvernului - cladire in stil baroc, Teatrul Degollado cu porticul sau corintic impresionant si fostul ospiciu Instituto Cultural Cabañas - cel mai mare edificiu colonial din Americi si unul din exemplele cele mai de seama a arhitecturii neo-clasice in Mexic. Iti recomandam sa vizitezi Tlaquepaque, orasel aflat la 7 km sud-est de Guadalajara. In vremurile coloniale acest mic sat de olari a atras oamenii in varsta din Guadalajara, care si-au construit vile frumoase aici. Casele acestora sunt acum magazine care o selectie impresionanta de ceramica mexicana, sticla suflata, textile, metal, lemn si papier mâché. De asemenea, orasul Tequila este de neratat, fiind locul de nastere al adevaratei tequila, produsa din agave albastru.

 • De Mendoza, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 8 Guadalajara - Guanajuato
 • Transfer privat Guadalajara - Guanajuato

  Astazi vei pleca spre Guanajuato.

 • Tur privat de oras Guanajuato

  Vei face un tur al orasului Guanajuato in care vei admira vechi cladiri coloniale, impecabil pastrate. In Guanajuato vei vizita biserica iezuita Templo de la Compania, cu domul sau neoclasic, piata Jardin de la Union, proiectata in anul 1861, Teatrul Juarez si Casa Diego Rivera, casa unde s-a nascut in 1886 celebrul artist plastic mexican.

 • Posada Santa Fe, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 9 Guanajuato - San Miguel De Allende
 • Transfer privat Guanajuato - San Miguel de Allende

  Vei fi transferat din Guanajuato catre San Miguel de Allende.

 • Tur de oras privat San Miguel de Allende

  Incantatorul oras colonial San Miguel de Allende este impanzit cu vile opulente si biserici frumoase, legate de strazi inguste si pavate. Odata a fost o rascruce importanta pentru trenurile care transportau argint si aur in capitala. Vei vizita biserica La Parroquia - notabila pentru exterioarul sau neo-gotic, Casa del Mayorazgo - cel mai somptuos conac al orasului, Casa Allende - muzeu istoric si loc de nastere al eroului national Ignacio Allende, Templo de la Concepcion, Oratorio de San Felipe Neri - o biserica in care o serie de 33 de picturi in ulei ilustreaza viata Sfantului florentin Philip Neri.

 • Mision San Miguel de Allende, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 10 San Miguel De Allende - Queretaro - Ciudad De Mexico
 • Transfer privat San Miguel de Allende - Ciudad de Mexico

  Din San Miguel de Allende vei fi transferat catre Ciudad de Mexico.

 • Tur privat de oras Queretaro

  Suburbiile moderne ale orasului Queretaro ascund comori coloniale pe care UNESCO le-a adaugat in lista sa de Patrimoniu Mondial in anul 1996. Aici a fost semnat tratatul prin care s-a cedat jumatate din teritoriul mexican Statelor Unite si, tot aici, imparatul Maximilian I a fost ucis de catre un pluton de executie. Vom vizita Piata Independentei - cu fantana sa coloniala austera, gradina acoperita cu plata specifica Americii de Nord numita Bougainvillea sau floare de hartie si vilele vechi impunatoare. Aceasta piata intima din secolul al XVIII-lea este un colt al Spaniei transpus in Mexic. Vom continua vizita cu Los Arcos, unul dintre cele mai mari apeducturi din lume, Museo Regional, gazduit in fosta manastire San Francisco, Templul Santa Clara și Templul Santa Rosa - doua manastiri de calugarite din secolul al XVIII-lea care rivalizeaza reciproc prin exuberanta interioarelor lor.

 • Hampton Inn & Suites by Hilton, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 11 Ciudad De Mexico - Tuxtla - Canionul Sumindero - San Cristobal
 • Transfer privat hotel - aeroport Ciudad de Mexico

  Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Ciudad de Mexico.

 • Zbor AEROMEXICO Ciudad de Mexico - Tuxtla Gutierrez

  Durata: 1h35m

  Plecare Ciudad de Mexico - , ora 11:05 ⟶ Sosire Tuxtla Gutierrez - , ora 12:40

  Inclus: taxa de aeroport, bagaj de cala

 • Transfer privat Tuxtla Gutierrez - Canionul Sumidero - San Cristobal de las Casas

  Vei fi transferat catre San Cristobal de las Casas, trecand prin Canionul Sumidero

 • Vizita Canionul Sumidero

  Vei admira Canionul Sumidero de la bordul unei ambarcatiuni, trecand pe langa pesteri si cascade, si vei avea ocazia sa observi plante deosebite, animale si pasari precum crocodili, maimute, iguane, cocostarci sau pescarusi albastri.

 • Diego de Mazariegos, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 12 San Cristobal De Las Casas - San Juan Chamula - San Cristobal
 • Vizita San Juan Chamula & Zinacantan

  San Juan Chamula si Zinacantán sunt doua sate ale nativilor indigeni, unde vei descoperi traditii, credinte, dialecte si structuri sociale pastrate de mii de ani. Dupa amiaza este libera, dar iti recomandam sa vizitezi piata, Catedrala, Biserica Santo Domingo sau Muzeul Jad-ului, unde poti vedea o replica a mormantului Regelui Pakal.

 • Diego de Mazariegos, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 13 San Cristobal De Las Casas - Palenque
 • Transfer privat San Cristobal de las Casas - Roberto Barrios - Palenque

  Vei fi transferat catre Palenque, iar pe drum te vei opri la cascadele Roberto Barrios, cascade ce formeaza diverse piscine naturale de culoare turcoaz.

 • Vizita Cascadele Roberto Barrios

  Vei ajunge in Roberto Barrios, un satuc in regiunea Chiapas, unde vei admira superbele cascade care formeaza piscine naturale de culoare turcoaz.

 • Ciudad Real Palenque, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 14 Palenque - Villahermosa
 • Vizita situl arheologic Palenque

  Parcul National Palenque este situat in inima junglei si cuprinde unele dintre cele mai importante ruine ale civilizatiei Maya. Palenque a fost unul dintre orasele mayase importante in perioada clasica, intre anii 600-700. Situl arheologic este celebru si pentru piatra sculptata gasita intr-unul dintre temple, numita Astronautul, care infatiseaza un om intr-un dispozitiv de zbor. In interioriul piramidei de aici a fost descoperit mormantul Regelui Pakal. Alte puncte de interes ale sitului includ Templul Soarelui, Templul Crucii si Palatul.

 • Transfer privat Palenque - Villahermosa

  Vei fi transferat din Palenque catre Villahermosa.

 • Villahermosa Marriott, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 15 Villahermosa - Merida
 • Transfer privat hotel - aeroport Villahermosa

  Vei fi transferat de la hotel la aeroport in Villahermosa.

 • Zbor AEROMEXICO Villahermosa - Ciudad de Mexico

  Durata: 1h10m

  Plecare Villahermosa - , ora 11:48 ⟶ Sosire Ciudad de Mexico - , ora 13:30

  Inclus: taxa de aeroport, bagaj de cala

 • Transfer privat aeroport - hotel Merida

  Vei fi transferat de la aeroport la hotelul din Merida.

 • Casa del Balam, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 16 Merida - Uxmal - Kabah - Merida
 • Transfer privat Merida - Uxmal - Kabah - Merida

  Astazi vei fi transferat catre siturile arheologice Uxmal si Kabah, iar la finalul turului vei reveni la hotel.

 • Vizita Uxmal & Kabah

  Astazi vei explora vestigiile mayase de la Uxmal si Kabah. Uxmal este unul dintre cele mai bine restaurate si pastrate vestigii mayase din Peninsula Yucatan si cu siguranta unul din cele mai frumoase. Cladirile orasului, construite in stilul Puuc, au fost terminate in secolul al X-lea si nu exista dovezi ale unor alte perioade de constructie. Vei vizita Piramida Magicianului,singurul monument reconstruit de cinci ori, si Palacio del Gobernador (Palatul Guvernatorului), cel mai remarcabil monument din Uxmal, construit intre anii 900-915. Kabah este situat la sud de Uxmal la capatul unui drum cu o lungime de 18 km si 5 m latime, decorat cu arce monumentale, ce leaga cele doua situri si este al doilea sit arheologic ca marime dupa Uxmal. In Kabah principalul motiv decorativ este Chac - zeul ploii si al vremii. Tema mastii lui Chac, cu lungul lui apendice nazal, revine uneori pana la obsesie in Kabah, unde 250 de masti ale zeului imbraca complet fatada palatului numit Codz Poop, rogojina rulata, nume care vine de la treapta pragului pe care se vede nasul zeului rulat ca o rogojina.

 • Pranz Uxmal

  Pranzul va fi servit la un restaurant local.

 • Casa del Balam, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 17 Merida - Chichen Itza
 • Transfer privat Merida - Chichen Itza

  Ti se va asigura transferul catre Chichen Itza.

 • Hacienda Chichen Resort, Standard Room, meal plan Mic dejun

Ziua 18 Chichen Itza - Cancun
 • Vizita complexul arheologic Chichen Itza

  Situl arheologic Chichen Itza este cel mai mare dintre orasele in ruina din peninsula mexicana Yucatan. Fondat in secolul al V-lea, orasul a fost cucerit in jurul anului 850 de catre tolteci sau, conform unor experti, de catre populatia itza, inrudita cu toltecii. Ceea ce este exceptional la Chichen Itza este fuziunea sa perfecta intre culturile maya si tolteca, fuziune ce se observa in arhitectura, sculptura si pictura. Acest amestec a supravietuit pana in 1.400, cand orasul a fost abandonat in mod misterios. Aici vei putea admira celebra piramida construita acum peste 1.500 de ani, cunoscuta sub numele de El Castillo.

 • Vizita Cenota Ik Kil

  Vei fi transferat in zona faimoaselor cenote, unde vei vizita Cenota Ik Kil. Acestea sunt bazine naturale formate prin erodarea calcarelor. Mayasii le foloseau in ritualurile de sacrificare aduse zeilor. Cenota Ik Kil se afla la 26 m sub nivelul solului, are un diametru de 60 m si o adancime de 40 m. Exista si o scara sculptata ce duce catre o platforma de inot.

 • Pranz Chichen Itza

  Pranzul va fi servit la un restaurant local.

 • Transfer privat Chichen Itza - Cancun

  Te vei indrepta catre Cancun, poarta de intrare in Peninsula Yucatan si orasul de unde incepe celebra Riviera Maya.

 • Bahia Principe Luxury Akumal, Junior Suite Superior, All inclusive(All Inclusive)

Ziua 19 - 21 Cancun
 • Zile libere Cancun

  Vei petrece un sejur relaxant pe insoritele plaje din Cancun, bucurandu-te de atmosfera tipic mexicana. Te poti relaxa pe plajele cu nisip fin si ape turcoaz ale Marii Caraibilor si poti practica diverse sporturi acvatice. Iti recomandam sa vizitezi siturile arheologice de la Tulum si Coba, pesterile mayase de la Aktun Chen, satul pescaresc din Playa del Carmen. Pot fi facute excursii la Akumal - tinutul testoaselor sau in parcul tematic Xcaret sau poti petrecere o zi la acvariul natural de la Xel Ha.

 • Bahia Principe Luxury Akumal, Junior Suite Superior, All inclusive(All Inclusive)

Ziua 22 Cancun - Paris
 • Transfer privat hotel - aeroport Cancun

  Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Cancun.

 • Zbor AIR FRANCE Cancun - Paris

  Durata: 9h40m

  Plecare Cancun - , ora 19:30 ⟶ Sosire Paris - , ora 12:10

  Inclus: taxa de aeroport, bagaj de cala

Ziua 23 Paris - Bucuresti
 • Zbor AIR FRANCE Paris - Bucuresti

  Durata: 2h55m

  Plecare Paris - , ora 14:30 ⟶ Sosire Bucuresti - , ora 18:25

  Inclus: taxa de aeroport, bagaj de cala

Cauta un pachet de vacanta Vacante

Categoria cazarilor Confort inglobeaza hoteluri cu un standard ridicat, care ofera o gama larga de facilitati si servicii (4* si boutique)

Hampton Inn & Suites by Hilton 4*
Ciudad de Mexico

Hampton Inn & Suites by Hilton 4*

Standard Room

Mic dejun

Hotelul se afla in centrul istoric al orasului, aproape de Palatul National si Zocalo. Puteti vizita, de asemenea, Catedrala Metropolitana, Palacio de Minería si Palacio de Bellas Artes, situate de asemenea, in vecinatate.

Mision Patzcuaro 4*
Patzcuaro

Mision Patzcuaro 4*

Standard Room

Mic dejun

Acest hotel se afla in centrul istoric, in apropierea principalelor atractii turistice. Hotelul dispune de un restaurant pentru micul dejun si de camere spatioase.

De Mendoza 4*
Guadalajara

De Mendoza 4*

Standard Room

Mic dejun

Hotelul De Mendoza a fost construit in 1968 si pastreaza fatada originala cu arcade a Templului Santa Maria de Gracia, care a servit ca prima Catedrala a orasului. Pe langa arhitectura coloniala, mobilierul camerelor a fost pictat manual de Alejandro Rangel Hidalgo, originar din Colima, celebru in t

Posada Santa Fe 4*
Guanajuato

Posada Santa Fe 4*

Standard Room

Mic dejun

Inspirat de stilul traditional colonial din Guanajuato, Hotelul Posada Santa Fe ofera oaspetilor sai o varietate de servicii si spatii de cazare confortabile, alaturi de localizarea in Centrul Istoric.

Mision San Miguel de Allende 4*
San Miguel de Allende

Mision San Miguel de Allende 4*

Standard Room

Mic dejun

Amplasat la 15 minute de centrul istoric al orasului, hotelul dispune de piscina in aer liber, camere decorate in stil traditional si gradini amenajate. Restaurantul serveste mancare locala si internationala.

Diego de Mazariegos 4*
San Cristobal de Las Casas

Diego de Mazariegos 4*

Standard Room

Mic dejun

Hotelul Diego de Mazariegos este situat in centrul istoric al orasului, langa Catedrala. Hotelul pastreaza stilul colonial al vechii case cu curti din secolul al XVIII-lea, iar mobilierul clasic si sculpturile din lemn imbogatesc stilul specific al acestui hotel.

Ciudad Real Palenque 4*
Palenque

Ciudad Real Palenque 4*

Standard Room

Mic dejun

Descopera aceasta oaza de liniste din nordul regiunii Chiapas, inconjurata de padure tropicala, care se afla la numai 15 minute de faimoasele ruine mayase din Palenque si la 20 de minute de uimitoarea cascada Misol-Ha.

Villahermosa Marriott 4*
Villahermosa

Villahermosa Marriott 4*

Standard Room

Mic dejun

Amplasate in cea mai inalta cladire din centrul orasului, aproape de Tabasco 2000, Muzeul La Venta si Galerías Tabasco, camerele hotelului Villahermosa Marriott sunt spatioase si luminoase, cu ferestre inalte, si ofera servicii de cea mai buna calitate.

Casa del Balam 4*
Merida

Casa del Balam 4*

Standard Room

Mic dejun

Construit in stil colonial, Casa del Balam (care in limba mayasa inseamna casa jaguarului) si-a inceput activitatea in anul 1970, fiind oficial unul dintre cele mai vechi si distinse hoteluri din Merida si Peninsula Yucatan. Mobilierul din lemn, balansoarele si accesoriile din fier forjat, chiuvetel

Hacienda Chichen Resort 4*
Chichen Itza

Hacienda Chichen Resort 4*

Standard Room

Mic dejun

Daca esti in cautarea unei vacante unice in mijlocul naturii si iti doresti sa experimentezi traditiile si cultura mayase, atunci acest hotel boutique este locul potrivit pentru tine. Bucura-te de locatia ideala, cu acces direct catre zona arheologica direct din gradina hotelului.

Bahia Principe Luxury Akumal 5*
Riviera Maya

Bahia Principe Luxury Akumal 5*

Junior Suite Superior

Mic dejun

O nota de lux si exclusivitate la doar cativa pasi de plaja. Hotelul Bahia Principe Luxury Akumal este locul perfect pentru cei care doresc sa se trezeasca la malul marii si sa se bucure de cele mai bune servicii si facilitati. Inconjurat de resedinte high-end si un teren de golf, veti avea o experi

Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate